Årets mottagare av SPAF´s pedagogiska utmärkelse

Under årets digitala rikskonferens delades SPAF’s pedagogiska utmärkelse ut till Kerstin Björklund och Asta Daleen. Tack för era insatser!

Motivering Kerstin Björklund
Kerstin har med sitt lugna, trygga sätt mött patienter i hela Skåne under många år. Hon är och har varit en viktig pusselbit i ett ständigt utvecklande arbete med patienten och dess behov i fokus. Hennes breda kompetens och nyfikenhet som grund i det vardagliga arbetet med våra patienter, likväl i det utvecklande arbetet smittar av sig och inspirerar oss kollegor som har förmånen att arbeta med henne. En grupp som ligger henne särskilt varmt om hjärtat är gruppen gravt hörselskadade och Kerstin har sedan start varit engagerad i och varit en del av CI teamet i Lund. Kerstin har varit med och byggt upp bemötande och insatser som idag finns för våra CI patienter i Skåne. Kerstin har genom åren varit engagerad i många olika projekt och utvecklingsarbeten, regionalt och nationellt. Hon är idag mycket engagerad i arbetet med Gravt hörselskaderegistret samt i samarbete med andra hörselpedagoger, med CI inriktning, i olika delar av Sverige. Ord som passar in på Kerstin är, omtänksam, lugn, kompetent, pålitlig och ambitiös.

 

Motivering Asta Daleen
Asta är min tidigare chef och kollega på Pedagogiska hörselvården i Kalmar. Asta var och är fortfarande drivande för personer i alla åldrar som har en hörselnedsättning. Asta arbetade som hörselvårdskonsulent och byggde upp Pedagogiska hörselvården i Kalmar till en gedigen verksamhet, alltid med patienten i fokus. Asta kom att betyda mycket för många av sina patienter, vuxna patienter men också barn och deras föräldrar. Under sin tid verkade hon för att det startade en specialförskola för döva och hörselskadade barn i Kalmar, samt en hörselgrupp för elever med hörselnedsättning en dag i veckan, hörselgruppen drivs fortfarande av Kalmar kommun. Hon ordnade lägerverksamhet för barn med hörselnedsättning, kompetensutveckling inom hörsel för lärare, teckenspråksutbildning för lärare, tillsammans med högskolan i Kalmar startade hon vid två tillfällen högskoleutbildning inom audiologi och hörselvetenskap. Asta hängde alltid med i vad som hände både medicinsk och pedagogiskt för målgruppen vilket medförde en positiv utveckling av verksamheten hela tiden, även om hon inte alltid gillade och höll med om de förändringar som behövde genomföras, så förhöll hon sig till dem och gjorde det bästa av dem. Asta var med och startade SPAF, när de olika yrkesföreningarna slogs ihop i början på 2000-talet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.